14 Mart 2013 Perşembe

Wreck-it Ralph (Oyunbozan Ralph) 2012




Walt Disney’in son çalışması olan Wreck-It Ralph 85. Akademi Ödülleri en iyi animasyon adayları arasında en iddialı gördüğüm fakat heykelciği Brave’e kaptıran bana göre özellikle konu olarak senenin en iyi animasyonlarından biri. Yönetmenliğini kariyerinin ilk sinema filmi olan Rich Moore’un üstlendiği film 165 milyon $lık bütçesiyle adından epeyce söz ettirdi, hala da ettiriyor.

Film, 80 & 90’ların atari oyunlarını bilen ve yakından tanıyan izleyici kitlesinin daha çok bağ kurabileceği bir konu içeriyor. “Fix it Felix” adlı atari oyununda kötü bir kahraman olan ve kimsenin sevmediği Ralph artık iyi bir karakter olmak istiyor. Kötü karakter olmak onun istemeden yaşamak zorunda oldu kaderi. Bu kaderini değiştirmek üzere Ralph atari oyunları arası keyifli ve zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Bu sırada tanıştığımız ve Ralph’i yolculuğu sırasında yalnız bırakmayacak olan karakter “Vanellope” ise filmin temposunu artırarak daha da keyifli ve izlenebilir olmasını sağlıyor.

IMDB puanı 7.9 olan film ülkemizde geçtiğimiz ay 15 Şubat’ta vizyona girdi. Hala sinemalarda gösterimi devam eden filmin, bulabilirseniz dublajsız halini izlemenizi tavsiye ederim. Animasyon seslendirmede dünyada bu işi en iyi yapan ülkelerden olmamıza rağmen bu başarıyı Wreck-it Ralph’ta göremediğimi üzülerek belirtmek isterim.

Benim gibi çocukluğu atari oyunlarıyla geçmiş insanlara nostaljik dakikalar yaşatacak Wreck-it Ralph’in, izleyenlerin ekran karşısından mutlu ayrılmasını sağlayacağını düşünüyorum. Filmin sonunda devamının geleceğinin sinyallerini veren yapımın ikincisi 2016 yazında sevenleriyle buluşacak. Sosyal medyadaki haberlere göre ikinci filmde hemen hemen herkesi prensesi kurtarabilmek adına günlerce oynadığı ve çok yakından tanıdığı Mario karakteri olacakmış. Maalesef bu buluşma için bize sadece uzun bir süre beklemek ve zamanı geldiğinde ise izleyip yorum yapmak düşüyor.

Film hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için tıklayınız:  IMDB



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder