10 Mart 2013 Pazar

Intouchables (Can Dostum) 2011

Fransız sinemasının son yıllardaki iyi örneklerinden biri olarak görülüyor“ Intouchables”. Sadece Fransa’da değil tüm dünyada milyonları sinema salonuna çekmeyi başarmış bir sinema film. 2011 yapımı Intouchables insana keyif dolu ve bol tebessümlü bir 112 dakika vadediyor. 11 Mayıs 2012’de Türkiye’de seyirci ile buluşan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Eric Toledano ve Olivier Nakache’nin birlikte üstlendiği bu film boyundan aşağısı felçli olan Philippe ile hapisten yeni çıkmış Driss’i bir araya getiriyor ve bize izlenesi çılgın bir dostluk örneği sunuyor. Filmin adı da Türkçe ’ye “Can Dostum” olarak çevrilmiştir. Film ile ilgili önemli noktalardan birisi de konusunu gerçek bir hayat hikâyesinden alıyor olmasıdır. François Cluzet ve Omar Sy’nin samimi oyunculukları film boyunca göz dolduruyor. 




Filmin orijinal afişi bile sizi kendisine çekmeye yetiyor bence. Film için hazırlanan Türkçe afiş de mevcut. Orijinali kadar iyi olduğunu düşünmesem de filmin ruhunu yansıttığını düşünüyorum.







Intouchables konu akışı itibari ile izleyenleri tatmin edecektir diye düşünüyorum. Tabi filmin gerçek bir hayat hikâyesinden alınmış olduğu gerçeği, izlerken aklınızın bir köşesinde bulunsun. İzlerken böyle insanların gerçekten var olduğu düşüncesi bile umut veriyor insana. 

2013 yılında BAFTA ve Golden Globes ödülleri için “En İyi Yabancı Film” dalında aday olan bu film maalesef eli boş dönmüştür. Şu anda IMDB Top 250 listesinde 62. Sırada olan film 8,6’lık bir puana sahiptir. 

Sakin bir hafta sonunda ya da yorgun bir gününüzde keyifle izleyeceğiniz ve daha iyi hissetmenizi sağlayacak bu filmi izleme listenize eklemeniz tavsiye olunur.

Film hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için tıklayınız: IMDB
                                                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder