31 Mart 2013 Pazar

Django Unchained (Zincirsiz) 2012




Filmin giriş müziği “Django” hala kulaklarımdan silinmedi ve ben bu müzik arka planda çalarken yazmak istediğim bu film hakkındaki yorumlarımı. Çünkü tüm filmi düşündüğümde iyi oyuncuların yanı sıra aklımda en çok yer edinen filmin o güzel, dinlemeye doyulmayacak müzikleri oldu. 

Quentin Tarantino’nun son filmi olan Django Unchained, biz sinemaseverlere biraz uzun bana göre yer yer sıkan bir 165 dk. vadediyor. Filmin ilk yarısındaki heyecanı ve merakı filmin ikinci yarısında bulamadım ne yazık ki.
İkinci yarısındaki diyaloglar ve sahnelerin uzatılması İkinci yarısını bu heyecanın ve merakın uçup gitmesine sebep oldu ne yazık ki. Her şeye rağmen film iyi oyunculuk görmek, kaliteli film müziği dinlemek ve de usta yönetmen Tarantino’nun hatırı için izlenebilir. Filmin Western filmi olduğu ve Texas’ta geçtiği gerçeğini düşündüğünüzde seçilen mekânların da çok başarılı olduğunu görüyorsunuz. Artık klasikleşen Tarantino filmlerinin olmazsa olmazı “kan” bu filmde de bol bol kullanılmış. Yine belli bir noktadan sonra sizi rahatsızlık vermeye başlayabilecek kadar bol hemde.


Filmin başrolünde filme adını veren karakteri canlandıran Oscarlı Jamie Foxx var. Foxx’a, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington ve Samuel L. Jackson eşlik ediyor. Bana göre filmde hem karakteriyle hem de oyunculuğuyla öne çıkan en önemli isim Christoph Waltz’tı. Zaten bu başarısını bu seneki 85. Akademi Ödülleri’nde En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu” ödülünü alarak da ispatladı. Oynadığı son iki Tarantino filmiyle (Django Unchained ve Inglourious Basterds) Oscar heykelciğini kucaklayan Waltz’a Tarantino şans getirdi diyebiliriz. 

Hemen hemen her yönettiği filmde rol alma ritüelini bu filmde de bozmayan Tarantino yönetmenliğini ve aynı zamanda senaristliğini yaptığı Django Unchained’de kendisi de ufak bir rol ile kamera arkasından kameranın önüne geçmiştir.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülleri’ni kazanan Django Unchained ülkemizde “Zincirsiz” adıyla 1 Şubat 2013’te vizyona girmiştir. Film kimilerine göre Tarantino’nun en başarılı işlerinden biri, bana göreyse Tarantino’yu saygıyla sevenlerin izlemesi gereken kötü olmayan ama en iyi filmlerinden biri de sayılamayacak bir film. IMDB’de şu an için 42. Sırada olduğunu söylemeden geçmemek lazım.


Film hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için tıklayınız:  IMDB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder