19 Mart 2013 Salı

Lo Imposible (Kıyamet Günü) 2012



Lo imposible’ın konusunu ilk duyduğumda yine klasik felaket filmlerinden birini izleyeceğimi düşündüğümü itiraf etmeliyim. Ama bu sefer yanıldım. Lo imposible hikayesini 2004 Güney Asya tsunamisini yaşayan gerçek bir aileden alan son yılların en başarılı felaket filmlerinden biri hatta belki de en başarılısı. Sadece akıcı senaryosu değil, kamera açıları ve oyuncuların başarılı performansları ile de sizi gayet tatmin edecek bir film bekliyor. 
Oyuncuların performansı demişken Naomi Watts’ın 85. Akademi ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu adaylığı bulunuyor. Bu adaylık Watts’ın aynı kategoride ikinci adaylığı. 2003 yapım 21 Grams filmindeki performansı ile de En iyi Kadın Oyuncu kategorisine aday olmuş fakat heykelciğe sahip olamamıştır.Filmde 3 oğlu bulunan Maria (Naomi Watts) ve Henry (Ewan Mcgregor) çifti yeni yıl tatili için Tayland’a gitmeye karar verir. Güzel başlayan tatil, tsunaminin kaldıkları oteli ve bir çok şehri yerle bir etmesiyle bir hayatta kalma serüvenine dönüşür.

Filmde Naomi Watts’ın büyük oğlunu canlandıran Tom Holland gelecek vadeden oyunculuğu ile göz dolduruyor. Babayı canlandıran Ewan McGregor’ı filmde aralıklarla görüyoruz. Oyunculuğunu beğendiğim McGregor’ın filmin ikinci bölümüne kadar çok sahnesi olmaması ve asıl hikayenin anne üzerinden işlenmesi dolayısıyla Naomi Watts’ın karakteri ve oyunculuğu daha fazla akılda kalıyor.

Naomi Watts ve Ewan McGregor gibi Hollwood yıldızlarının oynadığı filmin yönetmenliğini İspanyol asıllı Juan Antonio Bayona yapıyor. 2007 yılında çektiği “El Orfanato” filmi ile adını dünyaya duyuran yönetmen bu sefer Amerika-İspanya ortak yapımı olan “Lo İmposible” için kamera arkasına geçti. Bu filmdeki başarısından sonra yeni filmini çekmeye hazırlanan yönetmen bu sefer karşımıza bir bilim kurgu ile çıkacağı bilgisini geçtiğimiz aylarda sinemaseverlerle paylaştı.

Lo imposible’a geri dönersek, film ülkemizde 28 Aralık 2012 de “Kıyamet Günü” adıyla vizyona girdi. IMDB puanı şimdilik 7.6 olan film bu seneki oscara aday olan filmlerin içinden izlenmeyi hak eden filmlerinden biri. Eğer kaliteli bir felaket filmi izlemek istiyorsanız vakit kaybetmeyin derim.

Film hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için tıklayınız:  IMDB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder